Contact details

SIA "Kāzu Aģentūra" Bieķensalas iela 32, LV-1004, Rīga, Latvija. Phone: +371 27531155, Email:milestiba@milestiba.lv

Wednesday 25 May 2016

Latvijā pirmais profesionālais kāzu video filmēts ar telefonu!

Kāzu fotogrāfs: Edgars Pohevičš.

 Stāsts, kā pie tā nonācām.
„Kāzu Aģentūra” kā vieni no vadošajiem uzņēmumiem savā nozarē katru gadu saņem no sadarbības partneriem netradicionālus piedāvājumus. Šoreiz Ainārs Krauklis no „BalticWedding” piedāvāja eksperimentu – kāzu video, kurš tiek filmēts ar telefonu.

Pāra izvēle notika organiski, jo saderinātie nevēlējās kāzu video, taču kāzu koordinatore Dace Miezīte, zinot, ka pārim ir divi bērni, vēlējās, lai ir iemūžināti paši īpašākie kāzu dienas brīži. Eksperimentus kāzās nevar atļauties pozīcijās, kuras pārim ir svarīgas, taču šajā konkrētajā gadījumā – Anda un Māris teica – piekrītam!

Kāzu diena.
Kāzu rītā, video operatori bija kopā ar jauno pāri jau kopš pucēšanās sākuma. Profesionāls operators ir kā pret stresa tablete, jo viņš kopējā satraukumā, ieskatoties dienas plānā, mierīgu prātu var atbildēt uz jebkuru jautājumu.  Kā mums citas līgavas mamma un vecmamma teica par šo pašu komandu: „Kā ieradās fotogrāfs un video operators – viss satraukums pārgāja – tik vienkārši un sirsnīgi cilvēki – kopā no rīta tēju padzērām”.

Anda un Māris izvēlējās netradicionālu ceremonijas un svinību formu, ar mērķi, lai visi justos brīvi un nepiespiesti. Atbrīvotība, prieks, smiekli, vieglums, joki – pāra, viesu, kāzu vadītāja, scenārija devums, kur iespējams papildus lomu nospēlēja, nemanāmās kameras, jo filmēts, tika ar telefoniem.

Rezultāts.
Neskatoties uz to, ka tas bija eksperiments un ka to filmēja profesionāļi – rezultāts ir lielisks! Vēlējāmies iemontēt kāzu filmiņā mazu daļiņu no tā, kas nav kāzu operatora darbs, tomēr to nevarējām izdarīt, jo atšķirība kvalitātē ir jūtama. Tas nozīmē, ka jebkurš no mums to nevarētu izdarīt, šajā situācijā lielu lomu nospēlēja operatora daudzo gadu pieredze kāzu filmēšanā.

Kad Māris pirmo reizi atnāca uz tikšanos „Kāzu Aģentūrā”, teica, ka vislabāk jūtas pie ūdens. Prieks, ka Latvijā ir iespējas, lai realizētu tik īpašu ceremoniju Daugavas krastā un svinības uz kuģīša. Būtiski, ka arī, filmējot ar telefonu, bija iespējams uzsvērt šo īpašo ceremonijas vietu. 

Jāuzsver, ka kāzu video rezultātu ietekmē pats pāris - viņu mīļums vienam pret otru. Nav iespējams nofilmēt to, kā nav un profesionālim ir iespējams noķert to, kas ir!

Anda un Māris: „Milzīgs paldies par bildītēm un video! Viss ir vienkārši SUPERĪGI”. 

Secinājums.
Dacei Miezītei kā organizatorei filmēšana ar telefonu ietekmēja vienīgi to, ka ar telefoniem nevar kvalitatīvi filmēt tumsā, tāpēc netika filmēta vakara svinību daļa uz kuģīša.

Ainārs Krauklis no „Baltic Wedding”: „šī ir pirmā un pēdējā reize, kad filmējam ar telefonu, jo ir jāiegulda vairāk darba, kur tas nebūtu jādara, ja tiktu filmēts ar kameru”.

Video apskatāms arī šeit: Anda un Māris.


Šajā bloga rakstā ir mini intervija ar Andu un Māri: Intervija "Sestdienai".

P.S. Ar "Baltic Wedding" kāzu filmēšanā mēs sadarbojamies jau vairākus gadus. Pirms pāris gadiem Ainārs Krauklis man piedāvāja "eksperimentu", kad pārim, kuram rīkoju kāzas tiek filmēts viss kāzu plānošanas process. LNT raidījumu "Zem Plīvura", kur ir nofilmēts divu kāzu plānošanas process, kur vienām ir organizators, kamēr otras plāno pats pāris, skatieties šeit. Anastasijai un Denisam šopavasar piedzima meitiņa :)