Contact details

SIA "Kāzu Aģentūra" Bieķensalas iela 32, LV-1004, Rīga, Latvija. Phone: +371 27531155, Email:milestiba@milestiba.lv

Friday 18 March 2016

Ja Tev sirdī ir iestājies Pavasaris un Tu vēlies apprecēties vēl šogad, tad šis raksts ir domāts Tev!

Pētījums par 2016.gada sezonas brīvajiem datumiem kāzu fotogrāfiem 2016.gada martā.
Latvijā ienāk pasaules tendences kāzu jomā, tajā skaitā arī laicīga kāzu plānošana. Saderinātie kāzas sāk plānot jau pusotru gadu pirms kāzām. Lai noskaidrotu, kādas ir iespējas apprecēties vēl šovasar, „Kāzu Aģentūras” direktore Dace Miezīte veica pētījumu, kurš atspoguļo esošo situāciju, aptaujājot piecdesmit vienu kāzu pakalpojumu sniedzēju.


Mīti un Patiesības par to, cik laicīgi jāsāk plānot kāzas:
1) Jau vairāk nekā trīs gadus ir tendence sākt plānot kāzas 1-2 gadus iepriekš.  Šogad jau kopš februāra strādājam ar pāriem, kuri precēsies 2017. gadā.
2) Īsākais termiņš, kurā var noorganizēt kāzas, ir 1 mēnesis un 1 diena, jo pēc Latvijas likumdošanas dokumenti ir jāiesniedz 1-6 mēnešus pirms kāzām.  Ir izņēmumi, piemēram, bērniņa gaidības.

"Kāzu Aģentūras" pētījums par 2016.gada kāzu sezonas brīvajiem datumiem 21 svinību vietai.

Kāzu svinībām viena no pamata pozīcijām, bez kuras nevar iztikt, ir svinību vietas. Nākamā pozīcija, kas ir visās kāzās – fotogrāfs. „Kāzu Aģentūras” pētījums ir veikts par brīvajām piektdienām un sestdienām, no maija līdz oktobrim, pieprasītākajiem desmit Latvijas viesu namiem, sešām Latvijas pilīm un piecām kāzu svinību vietām Rīgā, divdesmit fotogrāfiem un desmit video operatoriem. 

Šobrīd kāzu sezonā brīvas ir sešdesmit procenti svinību vietas. Vismazāk brīvo datumu ir jūlijā pilīs un muižās, tikai divdesmit divi procenti no piektdienām un sestdienām ir vēl pieejamas, savukārt visvairāk brīvo datumu ir maijā, jūnijā, septembrī un oktobrī.

Ir svinību vietas, piemēram, „Gutenberga terase”, „Bebru nams”, kurām šovasar vairs nav neviena brīva datuma un vairākums datumu 2016. gada sezonai bija aizņemti jau 2015. gada oktobrī. Tāpēc, protams, ka ieguvēji vietu daudzuma izvēlē ir tie, kuri sāk plānot kāzas vismaz gadu iepriekš. 

Iepriecinošā ziņa - tiek atvērtas jaunas svinību vietas, un būs vēl citas jaunas. Pēdējos trīs mēnešos „Kāzu Aģentūras” direktore Dace Miezīte vien ir konsultējusi četrus uzņēmējus par ieteikumiem kāzu svinību vietas izveidošanai. 

Pieprasītākajiem divdesmit kāzu fotogrāfiem 2016. gada sezonā sešdesmit pieci procenti piektdienas un sestdienas ir pieejamas, kamēr video operatoriem astoņdesmit procenti.  „Kāzu Aģentūras” direktore Dace Miezīte atzīmē, ka video operatori visbiežāk ir viena no pēdējām pozīcijām, kuru rezervē kāzām, ja paši plāno budžetu un vēl nezina, cik izmaksās kāzas.

2016.gada kāzu sezonai TOP 10 videooperatoru pieejamie datumi 2016.gada martā.


„Kāzu Aģentūra” gan rīko kāzas, gan pārstāv Latvijā Zviedru rūpnīcu „Schalins Ringar”, kā rezultātā pēc šī gada pirmajos divos ar pusi mēnešos pārdoto gredzenu daudzuma var redzēt, ka laulību skaits Latvijā pieaug. 
 
Jāpiebilst, ka Latvijā kāzas rīko ne tikai latvieši un tas palielina rezervēto datumu daudzumu pilīs un muižās. 2014. gadā „Kāzu Aģentūra” tika iekļauta Londonas pirktākā žurnāla „Brides” pasaules TOP 50 kāzu organizatoru sarakstā. Tur Latvija tika atspoguļota ar skaistām pilīm, dabu un profesionālu kāzu servisu. Latvijas augstais līmenis kāzu pakalpojumiem piesaista tos ārzemju pārus, kuri vēlas kāzas Eiropā.

Tāpēc, ja zini, ka vēlies precēties jau šogad un Tevi satrauc, ka nebūs pieejamu kāzu pakalpojumu, viegli uzelpo un sāc plānot. Ja vēlies, lai kāzu plānošanas posms būtu patīkamāks, un pakalpojumu izvēle lielāka, izvēlies kāzas svinēt pirmdienā, otrdienā, trešdienā, vai ceturtdienā. Visbiežāk šajās dienās ir iespējams saņemt kāzu pakalpojumu atlaides līdz pat divdesmit procentiem.

Protams, ka kāzu plānošanas posms būs mierīgāks un rezultatīvāks, ja Tev būs savs kāzu koordinators. „Kāzu Aģentūras” darbinieki tavā vietā apzvanīs visas svinību vietas, gadiem pārbaudītus fotogrāfus, mūziķus, vakara vadītājus  un pārējos pakalpojumu sniedzējus, lai Tu varētu izvēlēties no tavam kāzu datumam brīvajiem pakalpojumu sniedzējiem. 

Piesakieties uz tikšanos un iegūstiet pilnu redzējumu par savām iespējām pirms gala lēmuma pieņemšanas.
Zvaniet:  +371 27531155

Rakstiet: milestiba@milestiba.lv

Birojs: Bieķensalas ielā 32 (blakus t/c „Rīga Plaza”).

Klientiem, kuri nedzīvo Latvijā, nodrošinām tikšanās Skype.