Contact details

SIA "Kāzu Aģentūra" Bieķensalas iela 32, LV-1004, Rīga, Latvija. Phone: +371 27531155, Email:milestiba@milestiba.lv

Tuesday 1 December 2015

Sveces kāzās. 7 idejas.

Siltums, mīlestība, harmonija, romantisms, jutekliskums - ir tikai dažas asociācijas, kas rodas, domājot par svecēm un to esību telpā. Sajūtas veido mums apkārt esošā aura. Ne tikai ziedi ir vieni no sievišķīgākajiem romantisma vēstnešiem, kas telpā uzbur jutekliskumu, romantiku un svinīgumu, bet arī sveces. To izkārtojums var uzburt miljoniem vērtu sajūtu, ka tās kā zvaigznes, aplaimo ar ticību un piepilda visas vēlēšanās. Sveces izstaro gaismu, siltumu, drošību, cerību un ticību par “Ilgi un laimīgi”.
1. Īpašs ielūgums uz ziemas kāzām - svece.  
Fotogrāfija no interneta: http://www.weddingsarefun.com

Ielūgums ir pirmais vēstnesis par mīlestības svētku svinēšanas noskaņu, tēmu un krāsu. Svece atbildīs jaunam pārim, kurš asociējas ar mieru, harmoniju, siltumu, mūžīgajiem optimistiem, romantiķiem.  Ja jaunam pārim patīk netradicionālas lietas un meklē ko īpašu, tad svece – ielūgums ir lieliska ideja ziemas kāzām. Ielūgumam izmantoto sveci, ieteicams izvēlēties kvalitatīvu, jo tā simbolizē, jūsu kāzu dienu, jaunās ģimenes dibināšanu un attieksmi pret to. Kvalitatīva svece ilgstoši neizmantojot nezaudē krāsu, jo tas tomēr ir svarīgi, jo visticamāk tā netiks dedzināta līdz Jūsu kāzu dienai, lai atcerētos kur, kad un cikos jādalās skaistajos mirkļos.
 2) Laulību ceremonija.
Ziemā ātrāk iestājas krēsla, sveču gaisma šajos mēnešos izceļas vēl majestātiskāk. Jaunam pārim, kuri kāzas vēlas maigumu, romantiku un sentimentu, sveces ceremonijas laikā uzburs aizkustinošu sajūtu un romantismu.
Ieteikums vispirms pārbaudīt, vai jūsu ceremonijas vietas akceptē sveces. Dažās vēsturiskās ēkas ir stingri noteikti dekorēšanas noteikumi.  Daudzviet nepieļauj atklātas liesmas, līdz ar to svecēm jābūt ievietotām cilindros, lukturos un.tml.
Fotogrāfijas no: http://www.stylemepretty.com http://www.projectwedding.com http://www.trendybride.net/ http://happywedd.com
Izmantojiet dažāda augstuma sveces, izvietojot tās dažādās augstuma kombinācijās un krāsas dažādos toņus, lai radītu dziļuma, telpas piepildījuma iespaidu. Starp degošām svecēm ieteicams atstāt vismaz 10 cm.
Ieturot klasiski eleganto stilu, sveces ievieto stikla kupolos, uz metāla svečturiem. Vēloties panākt vintage un rustic stilu vai piepilsētas atmosfēru, var sveces izvietot dabas materiālu ielenkumā, koka vai metāla lukturos. Ja vēlaties, lai noformējums ir netradicionāls, izvēlieties kaut ko personisku, kas tieši jūs raksturo, piemēram, grāmatu lasīšana – izvietojiet sveces grāmatu plauktā vai par sveču paliktņiem izmantojiet grāmatas. Ja līgavai vai līgavainis ir liels kafijas cienītājs, izmantojiet sveču papildināšanai kafiju pupiņas vai ekspreso krūzes. Ja tuva ir gleznošana un fotografēšana, izmantojiet audeklus, savas gleznas, foto rāmjus vai melnbaltas abstraktās fotogrāfijas. Izvēloties personisko līniju, ieteikums ir izvēlēties vienu elementu un dažādos rakursos izmantot visas dienas dekorāciju noformējumā, nesaraibinot, jo tikai tad tas kļūst par elegantu akcentu. 
3.    Galda karte/ Gada numurs. Lieliska ideja, it sevišķi, ja telpa tiks daļēji izgaismota.
Fotogrāfijas no: http://www.liweddings.com http://happywedd.com
 Pirms iegādājieties sveci, vērts pārbaudīt tās degšanas ilgumu. Patīkamāk būs, ja sveces degs tik ilgi, kamēr norit svinības. Svece izdegšanas gadījumā, ieteicams pirms viesībām nozīmēt cilvēku, kurš ir atbildīgs uzmanīt sveces un nepieciešamības gadījumā tās nomainīt. Turklāt izmantojiet nearomātiskas un dabiskas sveces, lai smarža nekonkurētu ar pasniegto maltīti vai ziedu smaržu, un neizraisītu viesiem alerģijas vai galvas sāpes.
4. Pieturvieta – sveču liešana
 Jaunā pāra pāriešanā vīra un sievas godā ietilpst kopīgu pienākumu pildīšana un nereti kāzu dienā jaunais pāris pilda dažādus uzdevumus, lai radītu kopīgas atmiņas un emocijas, pārbaudot kopīgo komunikāciju un sadarbību. Piemēram, kāzu ceļojumā iekļaujot pieturvietu ar sveču liešanu, radot laulībā pirmo kopīgo īpašo sveci, ko dedzināt kāzu jubilejā atceroties un godinot mīlestības svētkus. Ja atrodaties Talsu novadā - Laumiņu parkā piedāvā vaska sveču liešanu, Rīgā – Sveču darbnīca piedāvā izliet dažādu formu krāsu sveces, kā arī dodas izbraukumos.
Pirms izvēlaties šādu pieturvietu, ieteikums ir konkretizēt sveces krāsas, procedūras gaitu, sveču formu, izmantoto tehniku, lai būtu patīkama pieredze, tālāk dotos ar skaistu baltu kleitu un rezultāts būtu eleganta mīlestības svece. 
5. Galdu noformējums.
Fotogrāfijas no: http://www.stylemotivation.com  http://rusticweddingchic.com http://www.deerpearlflowers.com  
Izvēlieties efektīvas formas sveci: cilindra sveces deg efektīvāk nekā neregulāras formas. Kvadrātveida sveces un citas formas var izdegt nevienmērīgi, izdegot sveces vidum, atstājot daudz neizmantota vaska.
Apsveriet iespēju sveces telpā izvietot dažādos līmeņos, karājoties no grieztiem, uz galda, grīdas, piepildot telpu, veidojot dimensionālu iespaidu.
Palmu eļļas, bišu vaska vai soja vaska svecēm piemīt patīkams aromāts un tās nerada kaitējumu veselībai, kā arī tās deg daudz ilgāk. 
6. Pateicības dāvana viesiem.
Fotogrāfijas no: http://hostingandtoasting.com http://www.bombonierecandles.com.au
Jaunais pāris pasakot paldies par kopā baudīto laiku un, protams, sniedzot mazu dāvaniņu atmiņām par šo skaisto dienu, var pasniegt sveci- kā siltuma, mīlestības un ticības simbolu. Izvēloties sveci traukā ,tai ir priekšrocības- nesmērē, un trauku pēc sveces degšanas var saglabāt, it sevišķi, ja uz tās ir uzdrukāts teksts. Dizains ir atkarīgs no jūsu kāzu dienas ieturētā stila. Klasiskām kāzām piestāvēs elegants un askētisks dizains, vintage un rustic stilam - dabas materiāli, dabas krāsu toņi, mežģīnes, ziedu tēma. Arvien aktuālāki kāzas ir latviešu raksti, arī tie var būt labs risinājums svecei-dāvaniņai.
7.Mičošana.
Fotogrāfijas no: www.wanelo.com http://www.luxuryyachtchartercancun.com


Pusnaktī, kad līgava ar līgavaini pāriet sievas un vīra godā, pat netradicionālu mičošanu var papildināt ar simbolisku ceļu, izveidot ornamentus no svecēm, kas simbolizē, kādu no jaunā pāra vērtībām.
Arī pirmo deju variet dejot sveču ielokā, zem zvaigznēm. Kas var būt romantiskāk kā, veroties krītošā zvaigznē, pie sevis ievēlēties “Ilgi un laimīgi”.