Contact details

SIA "Kāzu Aģentūra" Bieķensalas iela 32, LV-1004, Rīga, Latvija. Phone: +371 27531155, Email:milestiba@milestiba.lv

Tuesday 26 September 2017

Kāpēc mēs vadām lekcijas kāzu dienas plāna, scenārija, organizēšanas struktūras un budžeta izstrādei


Kad 2003. gadā sāku organizēt kāzas, man bieži jautāja kāpēc vajadzīgs kāzu organizators, un tā kā Latvijā šis bija jauns pakalpojums, mani bieži pavadīja nesapratne. Šodien Latvijā  kāzu joma ir tik spēcīgi attīstījusies, ka esam pasaules līmenī un to apliecina starptautiskie žurnāli, kuri „Kāzu Aģentūru” iekļauj pasaules TOP 10 kāzu plānotāju sarakstos (Par to vari izlasīt šeit TOP 10 Wedding Planners)
Pirms astoņiem gadiem, 2009. gadā mani Ķīpsalas kāzu izstādes organizatori uzaicināja novadīt semināru par kāzu budžetu. Latvijā tad kāzu izstādes bija jaunums. Toreiz domāju, ka semināru apmeklēs daži cilvēki un mēs sirsnīgi parunāsim, tāpēc biju pārsteigta, kad  lielā zāle pildījās un pildījās. Šo gadu laikā lekcijās „MĪLESTĪBA”, kuras notiek tikai vienu reizi gadā, ir no 120-460 viesiem. Tas, cik nopietni mēs pieejam un gatavojamies, lai 4h nodotu pāriem galveno informāciju, ir pieredzes, zināšanu un informācijas ilgstoša apkopošana.
 Man ik pa laikam kāds jautā, kāpēc to daru, jo ieguldītais laiks gatavojoties gan man personīgi, gan aģentūras komandai prasa daudz enerģijas. Es tiešām no sirds vēlos, lai visiem pāriem, kuri precas, būtu pašas skaistākās, īpašākās un izdevušās kāzas. Es ļoti labi saprotu, ka mūsu komanda var kvalitatīvi gadā noorganizēt līdz 50 kāzām, kamēr Latvijā ir padsmits tūkstoši kāzu gadā.
Ņemot vērā informācijas daudzumu, kurā vēlamies dalīties, lekcijas dalās divās daļās:
  1. Par kāzu budžeta izstrādi un organizēšanas struktūru. Budžeta plānošana, lai arī ne vienmēr patīkama, ir ārkārtīgi būtiska organizējot kāzas. Šajā sadaļā konkrēta informācija par to, cik un kas Latvijā maksā kāzām.  Uz šo lekciju mēs apkopojam pakalpojumu cenas un dodam izdales materiālus, kuri palīdz plānot kāzas.
  2. Kāzu dienas plāna un scenārija izstrāde. No manas puses būtiski ieteikumi dienas plāna izveidē, cik kam paredzēt laiku (jo te bieži pieļauj kļūdas paši plānojot kāzas), kā, pašiem rakstot scenāriju, uzbūvēt kāzu dienu no pamatiem līdz detaļām.
Valtera Krauzes ieteikumi ir īpaši noderīgi pāriem, kuri paši plāno savas kāzas, jo Valteram ir pieredze, vadot kāzas arī bez profesionāliem organizatoriem. Pašiem plānojot kāzas, ir svarīgi darbi, kuri jāizdara laicīgi, lai kāzu dienā būtu mazāk stresa un neparedzēto situāciju, kuras pārim jārisina.
Valters Krauze vadot "Kāzu Aģentūras" organizētās kāzas. Fotogrāfs Uģis Brālēns.
15. oktobrī ir unikāla iespēja, kāda ir tikai reizi gadā: koncentrēti iegūt informāciju, kā veidot savu kāzu budžetu, kādas ir kāzu pakalpojumu cenas Latvijā, pētījumu par 70 svinību vietām un to izmaksām, kā saplānot laiku kāzu dienā, lai visur ierastos laikā, viesu izklaide, kamēr jaunais pāris fotosesijā u.c.

Ja Jūs šogad precaties vai esat vedēji, tad šīs lekcijas ir domātas Jums. Protams, ka lekcijas apmeklē arī vakara vadītāji, dekoratori, svinību vietu koordinatori u.c. kāzu jomā strādājošie – es zinu, ka Jūs iegūstat sev gan iedvesmu, gan redzējumu uz kāzām kopumā (nevis tikai savu sfēru), taču vēlos uzsvērt, ka šīm lekcijām  materiāls tiek gatavots, lai palīdzētu pāriem un vedējiem gatavoties kāzām.

Mīļie pāri un vedēji, ja jums ir kādi konkrēti jautājumi, uz kuriem lekcijās vēlētos iegūt atbildes, sūtiet lūdzu mums uz e-pastu milestiba@milestiba.lv norādot, ka tas ir 15. oktobra lekciju jautājums. Ja ir jautājumi par lekcijām, zvaniet: 27531155

Biļetes iegādājies šeit: "Biļešu Paradīze"


Aicinām uz pasākumiem "Kāzu Aģentūra" ietvaros Maijā un Jūnijā: Lekcijas, atvērtās durvju dienas un diskusiju vakari pāriem, kuri plāno kāzas, kā arī vedējiem