Contact details

SIA "Kāzu Aģentūra" Bieķensalas iela 32, LV-1004, Rīga, Latvija. Phone: +371 27531155, Email:milestiba@milestiba.lv

Monday 30 May 2016

Tas, ko nevar noorganizēt kāzu koordinators

Šonedēļ bija otrā reize, kad kāzās raudāju runu laikā. Pirmā reize bija pirms daudziem gadiem, kad vecmāmiņas runas laikā raudāja visi, kuri bija zālē. Arī šonedēļ bija maz viesu, kuri neraudāja līgavaiņa runas laikā.

Kas runā ir tik īpašs, kad zālē esošajiem ir grūti neraudāt?

Mīlestība. Jā. Šī mūžīgi apspriestā tēma, kas ir mīlestība. Kā to atpazīst, kā to aprakstīt, vai tu vari pateikt, kas ir mīlestība?

Un te viņa pēkšņi negaidot tiek tik spēcīgi atklāta. Cilvēks spēj atvērties un pateikt visiem, ko jūt. Tik dziļi un patiesi. 

To nav viegli analizēt, tomēr ieteikumi:

  • Ieguldījums attiecību veidošanā ar abu pušu vecākiem. Laika pavadīšana kopā ar vecākiem, kopīgi ceļojumi, ciemošanās. Man par pārsteigumu vairākām līgavām (nu jau sievām), kuras dzīvo citās valstīs ir mājokļos istaba vecākiem, jo viņi bieži brauc ciemos.
  • Rakstot runu ietvert tajā, ko jūti. Nekautrēties parādīt citiem savas domas.
  • Sāc ar savu otro pusīti, turpini ar otrās pusītes vecākiem, tad ar saviem un tālāk ar jums īpašajiem cilvēkiem, kuri šajā dienā ir ar jums.
  • Vari pieminēt īpašus notikumus, mirkļus, kad tavas attiecības ar šiem cilvēkiem ir kļuvušas dziļākas.
  • Ja uztraucies, ka nevarēsi to norunāt. Nevajag kautrēties nolasīt iepriekš sagatavotu runu.


Pārdomas pirmdienā. Vīrs man ir vistuvākais cilvēks, viņš zina, cik īpašs man ir. Un tomēr apkopojot rakstiskā veidā, mirkļus un sajūtas viņš uzzinātu vairāk. Nu re! Man ir ideja dāvanai mūsu 9. gadu kāzu jubilejai augustā :).