Contact details

SIA "Kāzu Aģentūra" Bieķensalas iela 32, LV-1004, Rīga, Latvija. Phone: +371 27531155, Email:milestiba@milestiba.lv

Tuesday 6 August 2019

Kāzu kleitas – skaistums vai mocības

Reiz ir pienācis tas brīdis, kad nolēmu uzrakstīt par neērtu un nepatīkamu tēmu. Šovasar atkal saskāros ar pirktām gatavām līgavu kleitām, kuras vienlaikus ir gan skaistums, gan mocības līgavai. Uzsvēršu, ka ar šo saskaras arī līgavas, kuras paļaujas uz slaveniem zīmoliem. Pēdējā līgava, kurai kleita nedarbojās šajos punktos, maksāja 2500 Eur, zināma zīmola salonā.
Fotogāfs Rolfs Vendiņš. Organizators "Kāzu Aģentūra", šī kleita bija ērta :).
1). Kleitas svars. Zvans no līgavas dienu pirms kāzām: „Es uzmērīju kleitu, viņa ir ļoti smaga. Es saņemšos un rītdienu izturēšu”. Iepriekšējā gadā līdzīgā situācijā ap 22:00 kāzu vakarā: „Dace, vai es drīkstu uzvilkt rītdienas kleitu? Protams, tās ir Tavas kāzas!”, kā šī līgaviņa lidoja pa pils kāpnēm pie vīra, kā abi dejoja, tikuši vaļā no lielās un tik smagās kleitas.
2). Ir kleitas, kad līgava nevar skaisti iet pie altāra, fotosesijā sadoties rokās pastaigājoties, jo kāpj kleitai virsū no iekšpuses. Ja godīgi, es sakopojot visu savu saprātu, nesaprotu, kā var pārdot līgavai kleitu, kurā viņa var pārvietoties tikai un vienīgi to paceļot ar abām rokām. Protams, ka šādā kleitā nav iespējams, dejot pārī.  Lai līgava pārvietotos ar abām rokām, jāpaceļ kleita. Var dejot stāvot uz vietas.
3) Ja Jums pērkot kleitu, saka, ka aizmugurē piespraudīsiet kleitu, un varēsiet nodejot iestudētu pirmo deju – esiet gatavas, ka pastāv ārkārtīgi liela iespēja, ka tas tā nav. Kleitai ir jābūt pareizajā garumā arī no priekšas un sāniem.
4) Kvalitatīvam līgavu plīvuram nebūtu jāburzās. Piemēram, vedot no Anglijas saspiestu čemodānā 8h, izņemot to ārā un brīvi pakarinot, pēc 2h tas ir izlīdzinājies. 

Ieteikumi kāzu kleitas izvēlē:


  • Apdomāt vai izvēlēties smagos audumus, piemēram, satīna, mikado audums. Ja vēlaties no smagajiem audumiem, tad izvēlēties plānāku un vieglāku satīnu. Kleitai ieteicamais svars ir 700 grami līdz 2 kg, tas nozīmē, ka ir domāts par līgavu un pareizi izvēlēti audumi. 
  • Pastaigājiet pa veikalu, lai varat paiet. Ja nevar paiet, tad kleita jāsaīsina. Līdz pašai zemei, vai, ja gribam skriet, tad 1 cm virs zemes.
  • Ja kleitai priekšpuse un sāni ir īstajā garumā, tad būtu jāvar nodejot. 
  • Plīvuru audumiem, tilla audumiem kleitām, kuri elektrizējas, pamatā 90% no kāzu kleitām, sapūst ar antiseptiskos līdzekli. Ja tāda nav, tad ar ūdeni smidzināt vai tvaika gludekli vai vannā karstu ūdeni un vannas istabā iekarināt kleitu. Tas izlīdzinās kleitu un mazinās lipšanu pie kājām.  


Atvainojos, ka kāzu blogā, kur visam būtu jābūt saulainam un ar sirsniņām, rakstu par tik nepatīkamu tēmu, tomēr iespējams, kādai līgavai tas izglābs kāzu dienu.
Ar saulainu un sirsniņām pilnu smaidu,
Dace Miezīte