Contact details

SIA "Kāzu Aģentūra" Bieķensalas iela 32, LV-1004, Rīga, Latvija. Phone: +371 27531155, Email:milestiba@milestiba.lv

Friday 8 June 2018

Praktikantes iespaidi par kāzu organizēšanu "Kāzu Aģentūra"

Kāzas ir tas, par ko agri vai vēlu aizdomājas katra meitene. Sākot no vēlamā bildinājuma un pirms kāzu saviļņojuma līdz ilgi gaidītajai perfekti organizētajai dienai, kas paliek atmiņā uz mūžu.

Es esmu Agnese Zambare - studēju pasākumu producēšanu biznesa augstskolā „Turība”. Savu praksi vēlējos iegūt tieši uzņēmumā „Kāzu Aģentūra”, jo šī uzņēmuma organizētie pasākumi ir kvalitatīvi un vizuāli baudāmi, par ko liecina mājaslapā apskatāmie video un iegūtās starptautiskās balvas.
No piedāvātajiem prakses iziešanas variantiem izvēlējos gan darbu birojā, gan klātbūtni kāzu dienā, lai gūtu priekšstatu par organizēšanas procesu. Nedēļu iepazīstot kāzu aģentūras biroja darbu, gatavojoties sestdienas kāzām, es uzzināju, kas notiek pasākuma dienas „aizkadrā”, tomēr tajā brīdī vēl īsti nezināju, kas sagaida pašā kāzu dienā, jo pirms tam vispār kāzas nebiju apmeklējusi pat kā viesis.  Ikdienas darbā patika individuālā pieeja katram klientam, jo tiek ņemtas vērā vissīkākās nianses, lai kāzas būtu pēc iespējas personalizētākas pārim un viņu viesiem.

Tā kā kāzas agrāk neesmu apmeklējusi, bija lietas, kas mani pārsteidza un pat izbrīnīja:
  • Līgavainis ieradās pēc līgavas zirgu pajūgā vecāku mājās. Viens no zirgiem bija līgavaiņa;
  • Jau kāzu rītā, filmēja četri videooperatori;
  • Laulību ceremonija notika senlaicīgas pils pagalmā;
  • Kamēr pāris bija fotosesijā, viesiem bija interesantas izklaides – laikam paejot nemanot;
  • Joprojām kāzās ir tradīcijas. Ierodoties jaunajam pārim, sagaidīja mammas ar maizi un sāli, kā arī līgavainis kāla pakavu;
  • Kāzas notika pilī, kas tām radīja īpašu senlaiku šarmu. Nostieptās lampiņas pār pils iekšējo pagalmu, vecinātie lukturi ar svecēm un lina galdauti savijās ar jaunā pāra mīlestības starojumu. Tas radīja maģisku atmosfēru, kas apbūra ne tikai kāzu viesus, bet arī aģentūras komandu un mani;
  • Mičošana – kuru redzēju pirmo reizi, manī radīja intrigu un ziņkāri par šī procesa simboliku;
  • Pāris vēlējās bezalkoholiskās kāzas, taču jautrība, ko radīja sarūpētās aktivitātes, dzīvā mūzika un vakara vadītājs, bija tāda pati, kā kāzās, kur lieto alkoholu.

Dažas lietas arī par darbu un tehnisko pusi mani nedaudz pārsteidza:
  • Nebiju domājusi, ka kāzās visi iesaistītie strādā tik ilgas stundas, piemēram, fotogrāfs un video operatori - 16h, vakara vadītājs - 11h.
  • Redzot asistentu sakrāmēto pilno busu, kurā tikai rūpīgi pārdomājot, visu izdodas salikt, rodas jautājums, kā tiek galā tie pāri, kuri kāzas rīko paši?
  • Ir tik daudz sīku detaļu, kuras rada noskaņu, bet kuru realizēšanai vajadzīga komanda, kas to var izdarīt.

Esot klāt kāzu dienā, es pārliecinājos, ka šī pasākuma organizēšana gan pirms jaunā pāra laimīgās dienas, gan arī tās norises laikā prasa lielu pacietību, izcilu precizitāti un spēju improvizēt nestandarta situācijās. Redzot kāzu ceremoniju video, viss process tiek baudīts ar redzi un dzirdi, esot viesim - arī ar ožu, tausti un garšu, tomēr organizētājam ir jāpiemīt sestajai maņai, precīzāk sakot, super spējai – saglabāt vēsu prātu, radoši reaģēt kritiskās situācijās. Šī spēja bez šaubām tiek iegūta vairāku darba pieredzes gadu garumā.



Ja vēlaties, lai organizējam Jūsu kāzas, vai arī Jums iepatikušies "Schalins"gredzeni, piesakieties pie mums uz tikšanos, zvanot:  +371 27531155. Ar pāriem, kuri nedzīvo Latvijā,  tiekamies Skype. Ja vēlaties, lai esam Jūsu kāzu organizatori, rakstiet: milestiba@milestiba.lv un tiekamies Skype!