Contact details

SIA "Kāzu Aģentūra" Bieķensalas iela 32, LV-1004, Rīga, Latvija. Phone: +371 27531155, Email:milestiba@milestiba.lv

Monday 15 December 2014

Ko dāvināt Ziemassvētkos?

Pirms dažām dienām TV3 raidījumā "Bez tabu: Dzīves smalkumi" palīdzēju nepilnas stundas laikā meklēt Ziemassvētku dāvanas 3 dažādiem vecumiem: krustmeitai, vecākiem un brālim (man nav brāļa, tāds bija uzdevums :) ).
Pārdomas par dāvanām mudināja padalīties ar ieteikumiem, ja nu Jums noder?

- Ideāla dāvana- saņēmējs to ir vēlējies, lai gan pats nezināja, ka to vēlas;
- Notikums vai lieta, ko saņēmējs vēlētos, taču ikdienā neatlicina tam finanses;
- Koncerts, izrāde, kuru šogad esi apmeklējis un zini, ka Tev tuvam cilvēkam tas sagādātu prieku;
- Ja Jums ir bērni, tad dāvanas varat radīt kopā. Prieks būs gan devējam, gan saņēmējam.
Idejai par dāvanu ir jāatspoguļo tās sajūtas, kas pārņem Tevi, domājot par tās īpašnieku, vai kādas sajūtas tās raisītu saņēmējam. Ja ideju "aizņemies" no kāda, kas to iesaka (raksti, pārdevējās un tml.), tad pirms pirkuma izdarīšanas vēlreiz iztēlojies dāvanas saņēmēju un padomā vai šī dāvana viņam patiks. Piemēram, patīk lasīt grāmatas - tad grāmatnīca sniegs plašas iespējas un mūsdienās var grāmatnīcā iepirkties pat internetā; lasa žurnālus - žurnāla abonoments par konkrētām tēmām, kuras saņēmēju interesē; mīl gatavot ēst - vienas dienas kursus; sports? - aktīva sportiska izlaide - piemēram, izjāde ar zirgiem. Aktīvas izklaides dāvanas plašā piedāvājumā ir http://www.davanuserviss.lv
Man reizēm līgavaiņi (nu jau gan vīri :)) lūdz palīdzību dāvanu meklēšanā, tās gan ir daudz personīgākās dāvanas, jo esmu iepazinusi pāri. Te būs idejas iztēles raisīšanai:
 Silts pleds vēsākiem ziemas vakariem, kurā ietīties jums abiem. Veikalos pieejams plašs klāsts dažādu materiālu un krāsas plediem – gan vienkrāsaini, gan ar dažādiem rakstiem, gan Ziemassvētku motīvos, gan dažādos ikdienas ornamentos. Dāvana nav jāiesaiņo papīrā, to var aptīt ar krāšņu lentīti un klāt pievienot zīmīti, piemēram: „Lai šī dāvana silda Tevi, kamēr neesmu blakus. Buča!” 
 Ja zini, ka mīļajiem garšo kafija, kakao vai kāds karstais dzēriens, vari pagatavot pirmās nepieciešamības komplektu – veikalos iespējams iegādāties uzglabāšanas traukus, kuru piepildīt ar dažādām garšvielām un visu nepieciešamo garda dzēriena pagatavošanai – salieciet kārtās cukuru, kakao, pievienojiet nedaudz kanēli garšai un svētku sajūtām, pievienojiet sauso pienu un pa virsu salieciet tā sauktos „marshmallow” – pufīgus, mazus un krāsainus zefīriņus, kas skaisti izskatīsies lielā brokastu vai vakara krūzē un garšos tik pat labi, kā izskatīsies. 
 Dāvaniņu apsieniet ar mazu sarkanu, zaļu vai jebkuras citas krāsas lentīti un tā ir gatava pasniegšanai! 
 Ekskluzīvu dāvanu cienītājiem noteikti patiks kāda skaista rotaslieta, pulkstenis, rokassprādze, gredzens. Padomājiet, kā varat to padarīt personalizētu – ar gravējumu, mazu kartiņu un novēlējumu. 

 Pacietīgāka rakstura īpašnieki noteikti var izpausties ar savu radošo domu lidojumu – mums patika ideja par dāvanu kastīti, kurā saliktas lapiņas ar mīļiem novēlējumiem katrai dienai. Dārgākais komponents šai dāvanai ir laiks, ko pavadāt uzrakstot 365 novēlējumus, taču radītais prieks noteikti ir neatsverama šī dāvanas sastāvdaļa.

  Tikpat rūpīga dāvana ir tāda, kurā ieliekat savu sirdi un dvēseli tā radīšanai, katrā ziņā jebkas, kas tiks rūpīgi gatavots un pārdomāts, būs īpašs.

Protams, mēs jau katrs zinām, kāpēc tiek svinēti Ziemassvētki un kāds ir šo svētku dvēseliskais aicinājums – būt kopā ar saviem mīļajiem, iepriecināt tos un pavadīt vakaru visiem kopā. Ne jau tās dāvanas dara cilvēkus īpašus, bet rīcība, ka domājat par viņiem un vēlaties padarīt priecīgus, laimīgus un būt kopā, tāpēc visideālākā dāvana noteikti būs Jūsu prieks, vēlme būt kopā un mīlestība, ar ko dalāties.
Nevis dot un saņemt, bet būt kopā!

Sirsnīgus un gaišus svētkus!

P.s. Bildes iedvemām tika ņemtas no šādiem interneta portāliem:


http://rebeccaarmstrongx.blogspot.com/2010_11_01_archive.html
https://www.tumblr.com/search/Christmas+Gift+Idea
https://www.tumblr.com/search/gifts+for+best+friend
https://www.tumblr.com/search/dog%20gifts
http://galleryhip.com/diy-christmas-gifts-pinterest.html
http://pixgood.com/christmas-gifts-for-boyfriend-tumblr.html
http://www.sarah-sol.com/realistic-product-descriptions-items-youll-recieve-christmas/
https://www.tumblr.com/search/decorated+bows