Contact details

SIA "Kāzu Aģentūra" Bieķensalas iela 32, LV-1004, Rīga, Latvija. Phone: +371 27531155, Email:milestiba@milestiba.lv

Thursday 26 September 2013

Latvijā pirmā "Laulību ceremonija pils parkā- Ziemā".

Kāzas ziemā. Foto sesija pie jūras ar baltajiem mīluļiem.
Ja Jūs sapņojat par  neparastām, ekskluzīvām un varbūt arī nedaudz trakām kāzām, tad ziema tam ir kā radīta.
Varbūt daļa no Jums uzskata, ka kāzas jāsvin vasarā, bet ziniet, ziemā tās var būt pat skaistākas kā vasarā.
Lai to pierādītu nedaudz pastāstīšu par Santas un Viļņa kāzām, kuras notika maģiskajā datumā 12.12.12. Pirmais, ko varu teikt atceroties šo dienu ir- ''Kā pasakā!''
Lai gan diena bija auksta, tā tomēr bija tieši tik sniegbalta, cik pāris bija vēlējies.

Sniega klātā daba, skaisti veidota vide un mīļotais cilvēks blakus.
Santa un Vilnis ir mednieki. Paši saka, ka vislabāk jūtoties mežā. Protams, ka sniegu sedz arī kopīgi medītā mežacūkas āda. Savukārt uz spilveniem ir abu karaliskie iniciāļi- atsauce uz kāzām pilī.
Mežā eglēs aug sniega bumbas... Ja godīgi, tad vēl dažas dienas pirms kāzām sniega nebija un, tā kā pāris kāzu dienu vēlējās baltu, tad mums bija daudz baltu dekoru, gan fotosesijai mežā, gan pludmalē. Pludmalē bija simtiem baltu lentīšu uz kociņiem, ko sapraudām zemē.
Starp fotosesijam ir nepieciešams arī sasildīties, tāpēc devāmies uz viesu namu ar pirtiņu, kur pārim bijis pirmais randiņš...
Gaidām Jauno pāri, vedējus, fotogrāfus un video operatoru. Mums ir SILTI.
Ja ir tik forši vedēji, tad pat pirtiņā ir jautri.
Te arī varam atcerēties kā jutāmies pirmajā reizē esot kopā un kā šobrīd.

Santai un Vilnim jau no pašiem kāzu plānošanas sākumiem lielākā vēlme bija, lai kāzu dienā zemi klātu balts sniegs. Otra vēlēšanās bija laulību ceremonija pils parkā. No šīs vēlmes pāri centās atrunāt ikviens, kurš to uzzināja. Tomēr balstoties uz maniem ieteikumiem savu kāzu dienu plānot tādu, kā pašiem sirds saka, mēs saorganizējām vārdos neizstāstāmu laulību ceremoniju.
Satumstot laulību ceremonija var sākties!

Pirmās parādās trīs jātnieces tērptas baltos tērpos.
Santa un Vilnis uz ceremoniju brauc zirgu pajūgā gaismas staru kūļa izgaismoti
Kad ārā iestājās tumsa, Dikļu pils parkā laulību ceremonijas vietu izgaismoja simtiem svecīšu. Skanot īpaši piemeklētai mūzikai, vispirms parādījās trīs jātnieces baltos apmetņos, un pēc viņiem zirgu pajūgā graciozi tika ievests Jaunais pāris. Ceremonijas vieta tika izvēlēta, lai zirgu pajūgs Jauno pāri vestu skaistā aplī ap ceremonijas vietu, kā to var izdarīt tieši Dikļu pils parkā. No pils terases gaismotājs ar staru kūli izgaismoja zirgu pajūgu, izceļot tieši to vietu, kur tiek vests Jaunais pāris.
Simtiem svecīšu un izgaismota laulību ceremonijas vieta pils parkā 12.12.12.
Mācītāja vadītā laulību ceremonija aizkustināja jūtas un pat ziema neglāba no saviļņojuma asarām.
Laime un Prieks par to, ka šis ilgi gaidītais dzīves notikums NOTIEK!
Mazliet miera un klusas mūzikas, kamēr viesi apsveic Santu un Vilni.
Mirklis pēc ceremonijas. Laimes asaras.

Laulību ceremonijas noslēguma emocijas paspilgtināja salūts. Tas jau iepriekš tika izveidots datorā,  pārim mīļas un īpaši šim brīdim piemērotas mūzikas pavadījumā.

Kāzas ziemā notikumam piešķir īpašu burvību. Uz koši baltā sniega fona pāris izskatās karaliski. Tomēr, lai arī saģērbušies silti, kāzas devāmies svinēt greznajās pils telpās.

Ziemas kāzām noformējumā piestāv stikla pērlītes, augstas, caurspīdīgas stikla vāzes, greznums, smalkums un pārdomātība ikvienā galda noformējuma detaļā.
Rozā galda salvetes zem katra šķīvja, salvešu gredzeni no caurspīdīgām un rozā kristāla pērlītēm, ielūgumiem pieskaņotas galda kartes un dzērienkartes. Pārējās noformējuma bildes būs mūsu mājas lapā www.milestiba.lv.

Maģiskajā 12.12.12. datumā mēs bijām liecinieki pasakaini skaistām kāzām. Gan Santas un Viļņa laime, gan viesu starojošās acis bija pierādījums tam, ka kāzas ziemā var būt izcilas. Arī mičošana notika ārā, kur ugunskurs un tradīcijas neparastā norise, sniedza viesiem situmu un īpašu kopības sajūtu.

Lāpu gājiens uz mičošanas vietu
Emocionāla un muzikāla mičošana. Tik daudz, kā pirms šīm kāzām, instrumentālās mūzikas nebiju klausījusies. Noklausījos visus pāra mīļākos CD. Tā kā Santai un Vilnim vislabāk patīk kā skan dūdas, stabules un perkusijas, tad mičošanā spēlēja ne tikai īpaši pieaicināti mūziķi, bet arī visi viesi. Katram viesim uz mičošanu tika iedots mūzikas instruments.

 
Mums ir silti :) Jo vairāk tāpēc, ka ar smiekliem sildīja jautrais un elegantais vakara vadītājs Egils Melbārdis. Ik reiz, kad kopā strādājam, es smejos līdz asarām. Saspēlē ar Elizabeti Zagorsku mēdz būt tik jautri brīži, ka šoreiz pat viesi "nesa cauri" un sāka saukt: "Vakara vadītājiem Rūgts!".
Mazs pārsteigums- pilī pazūd elektrība. Tas netraucē- kāzas turpinās sveču gaismā! Tomēr tam, ka kāzas arī pēc gaismas izzušanas turpinājās, ir jāsaka liels paldies, gan man, gan Egilam un Elizabetei, gan MC Orķestrim, gan viesiem, kuri noticēja, ka tas tomēr nav pasaules gals (jo tāds pagājušā gada decembrī tika solīts un ārpus svinību zāles, gan pils, gan visa apkārtne grima tumsā). Protams, gan Santa un Vilnis, gan vedēji uz mirkli satraucās, tomēr pēc tam, kad izstāstīju, kā turpināsim svinības sveču gaismā- kāzas tika svinētas vēl vairākas stundas. Un vēlreiz paldies māksliniekiem, tāpēc, ka viņu darba laiks bija beidzies, taču tā kā DJ bez elektrības nevar spēlēt, tad mākslinieki piekrita manam lūgumam un idejām kā šo brīdi padarīt īpašu ar dziedošām spēlēm un mūziķu akustisko koncertu.