Contact details

SIA "Kāzu Aģentūra" Bieķensalas iela 32, LV-1004, Rīga, Latvija. Phone: +371 27531155, Email:milestiba@milestiba.lv

Wednesday 25 July 2018

Rudens kāzas: priekšrocības un ieteikumi


Rudens kāzām septembrī un oktobrī ir sava atmosfēra, ko palīdz radīt daba. Šajā gadalaikā daba pāri var iepriecināt gan ar siltu laiku un košām krāsām, gan ar atspirdzinošu rudens lietu. Tāpēc, plānojot teikt jāvārdu rudenī, jāņem vērā vairākus apstākļus.

Rudens kāzu priekšrocības.

Kāzas oktobrī un septembrī rada siltuma un omulības sajūtu, daba krāsojas zeltītās krāsās, kas kļūst par gleznainu burvīgā notikuma akcentu. Šis skaistais gadalaiks sniedz daudzus sezonas augļus un dārzeņus, maģiskus ziedus, kurus var lietot ēdienkartē kā arī dekoros. Saldumu galdos var pasniegt mājās gatavotos pīrāgus un augļus, kā arī dekorācijām izmantot nevis ziedus, bet nokrāsotās lapas un dabas veltes.
Kāzas septembra beigās ar fotosesiju skaistajā Siguldā un Līgatnē

Ieteikumi rudens kāzu norises vietas izvēlei.


Tiem, kuru sapnis ir ceremonija dabā, obligāti jāpadomā par rezerves variantu, ja daba tomēr nelutina ar rudens sauli. Rēķinoties ar šo iespējamību ir vērts rezervēt telpas vai ja Jūs laulā mācītājs, tad baznīcu, netālu no brīvā dabā paredzētās ceremonijas vietas. Vai arī jānodrošina lietussargi vai lietusmēteļi ciemiņiem, lai šo burvīgo mirkli nekas nespētu sabojāt. Visizdevīgākais variants šajā situācijā, lai gan jaunais pāris, gan viesi justos apmierināti un laimīgi, norises vietu izvēlēties daļēji atvērtu restorāna zāli, studiju vai loftu ar lieliem panorāmas logiem, caur kuriem paveras brīnišķīgs dabas skats. Jāpievērš īpaša uzmanība detaļām. Vakara gaitā viesi būs pateicīgi par iepriekš sagādātajiem plediem un lietussargiem.

Tematika un stili rudens kāzās.

Pirms kāzu gatavošanās procesā īpaši interesanta ir tematikas izvēle. Var izvēlēties rustic, retro vai vintage kāzu stilu, organizēt klasiku vai radīt rudens ceļojumu – pasaku. Interjers siltos toņos ar spilgtiem akcentiem, bieziem aizkariem uz logiem un samta mēbelēm uzsvērs dekoru izsmalcinātību. Mazām kāzām būs piemēroti ceļojumu, medību vai dzīvnieku motīvi. Iedvesmot rudens kāzu stilu var arī tradicionālie rudens materiāli: filcs, dzija, vilna. Rūtainie audumi un adīti audumi kļūs par vakara dizaina odziņu, nerunājot par svecēm, kuras rada īpašu vidi visu stilu kāzās, tomēr rudens svinībās tās izcels gadalaika šarmu. 

Rudens standarta krāsas – dzeltena, oranža un sarkana – var aizvietot ar izsmalcinātākām iespējām: sinepju, okera, vīna, bordo, purpura, smaragda, šokolādes toņiem. Pievienojot kāzu paletei pasteļtoņus – pelēku, piparmētru, netīri rozā, ziloņkaula un bēšu -, lai vēl vairāk uzsvērtu krāsu gammas dziļumu.

Līgavas tēls.

Sākoties vēsākam laikam, vieglas, atvērtas un plīvojošas kāzu kleitas nomaina slēgtas kleitas ar garajām piedurknēm no blīva materiāla. Garās kleitas, kura sniedzas līdz zemei, vietā labāk izvelēties kleitu ar elegantu apakšdaļas apdari. Velkošā apakšdaļa ir skaista, tomēr ne gluži piemērota slapjam gadalaikam. Kā arī pastāv dažādi rudens aksesuāri, kas neļaus līgavai nosalt. Tas var būt kardigāns ar mežģīņu apdari un pērlītēm, viegls mētelis, žakete vai adīts džemperis. Tas var būt arī flaneļa krekls, ja stils to atļauj. Rudens kāzu tērpus var interesanti kombinēt ar gumijas zābakiem, puszābakiem vai košām samta kurpītēm.

Zemākas cenas.

Ja jūs esat noskatījuši kāzu datumu vēlā rudenī - oktobrī vai novembrī - vairums kāzu pakalpojumu sniedzēju cenas var būt zemākas, kā vasarā – klasiskajā kāzu sezonā. Šis laika posms netiek uzskatīts par „karsto laiku” kāzu sfērā, un tādējādi jūs, iespējams, gūsiet daudz labākus piedāvājumus tādos aspektos kā vieta, ēdināšana, fotogrāfa pakalpojumi un daudz kur citur.

Lai Jums skaistas un krāsainas kāzas!