Contact details

SIA "Kāzu Aģentūra" Bieķensalas iela 32, LV-1004, Rīga, Latvija. Phone: +371 27531155, Email:milestiba@milestiba.lv

Thursday 18 January 2018

Delfi.lv Laulības gredzenu gravējumu dažādais izpildījums: klasiskas un interesantas idejas

Raksts tapis sadarbībā ar Delfi.lv.

Iepriekš bijām apkopojuši dažādas gravējumu idejas Jūsu iedvesmai. Šoreiz runa par to tehnisko izpildījumu. Proti, kā un kur šos gavējumus ir iespējams uz gredzena iestrādāt. Kas vispār ir iespējams.



Atkārtoti informējam, ka jau vairāk nekā desmit gadus Latvijā pārstāvam Zviedru uzņēmumu „Schalins”, kuri piedāvā plašas iespējas gravējumam viņu ražotajos gredzenos.
Tāpēc zinām, ka pāri mēdz būt pārsteigti par gravējumu iespējām:
1)   Ir pieejams gan gravējums ar lāzeri, gan ar dimantu.
2)   Teksts laulību gredzenos var būt garš, piemēram 4mm platā laulību gredzenā var iegravēt divās rindās līdz 34 simboliem, ieskaitot atstarpes.

Kādi tad ir gravējumu veidi:

Gravējums gredzena iekšpusē


Šī izvēle ir aktuāla pāriem, kuri izvēlas personīgu gravējuma tekstu, kā arī pāri, kuriem patīk klasika. Latvijā šis ir biežākais gravējuma veids, taču arvien vairāk pāru meklē un izskata arī oriģinālas iespējas, izvērtējot vai tas der viņiem.

Pāri domā, ka savu kāzu datumu neaizmirsīs, tomēr daļa pēc gadiem atzīst, ka iegravētais datums laulību gredzenos noder kā atgādinājums. Dzīvē notiek citi lieli notikumu un rodas jauni īpaši datumi, kā vedēju gods, bērnu piedzimšana un tad datumi mēdz sajukt.

Latvijā pāri pamatā gredzenos gravē kāzu datumu un viens otra vārus. Tomēr jau vairākus gadus jūtama tendence īpaši pievērst uzmanību gravējuma tekstam. Idejām tekstam, kuru gravēsiet laulību gredzenos, izmantojiet rakstu: 10 idejas...

Piezīme: Noteikti pārliecinaties par Jūsu gredzena lielumu, vai Jūsu izvēlētais teksts tajā ietilps.

Gravējums gredzena ārpusē


Klasisks gredzens, bet ar savu īpašo gravējumu, var būt labs risinājums, ja vēlaties klasiskus gredzenus ar oriģinālu pieskaņu. Dace Miezīte: „Jāatzīst, ka šo 11 gadu laikā kopš piedāvājam pāriem Latvijā iespēju iegādāties Zviedru „Schalins” gredzenus, neviens pāris nav izvēlējies gravējumu no ārpuses”.

 Piezīme: Rūpīgi pārdomājiet gravējuma teksta nozīmi Jums, jo šis tekstiņš būs gredzena ārpusē un tas būs labi redzams ikdienu.

Šai izvēlei vērtīgs raksts: "Kam jāpievērš uzmanību izvēloties laulību gredzenus".
Minētais raksts attiecīgajā linkā labi atsaucas arī uz gravējuma teksta izvēli gredzena ārpusē. Vērtīgi izlasīt un pārdomāt.

Kā izskatās Schalins gredzenu gravējumi no ārpuses:


Sirsnības pilns bērnu veidots dizains, mammai māmiņdienā uz sudraba gredzena:

Gravējums gredzena sānā

Gravējums laulību gredzena sānā ir moderns un oriģināls variants. Tas ir iespējams gan bezkrāsains, gan iekrāsots. Interesanti, ka pāri, kuri dimantus vēlas likt nevis no gredzena augšpuses, bet gan no sāna.
Idejas ierosmei, kā izkārtot gravējuma tekstu uz gredzena sāna.
1.      Organizējot kāzas, esam sapratuši, ka detaļām ir liela nozīmē. Arī šajā sāna gravējumā ir iespēja, ka uzraksts lasāms no ārpuses vai uzraksts lasāms no iekšpuses.
Gravējums uz iekšu
Gravējums uz āru

2.      Ja gravējat mīļotā vārdu, tas var būt kā viscaur uz riņķi sadalīti burti.
Gravējums pa burtiem
3.      Gravējumu gredzenos var iekrāsot. Reizēm pāri, kuriem ir bērni, izvēlas bērnu vārdus iegravēt laulību gredzenā. Savukārt citi pāri, pēc kāzām, par katru bērnu ievieto laulību gredzenā dimantu. Ja Jūs tā vēlēsieties, tad izvēloties, gredzena modeli jāņem vērtā, vai tas ir pietiekoši biezs dimantu iestrādei.
4.   Laulību gredzenos īpašs akcents ir sānā ievietoti briljanti. Latvijā mazāk, bet pasaulē arī vīriešu laulību gredzenos iestrādā akmeņus. 



Piezīme: Gravējumu veidam no sāna ieteicams minimālais biezums ir 2.2  milimetri, ja iekrāsots, tad 2.4 milimetri.

Priekšrocības, izvēloties laulību gredzenus „Kāzu Aģentūrā”:
  1. Laulību gredzeni „Schalins” ir pieejami no dzeltenā, baltā un rozā zelta, gan no 750 (18K), gan no 585(14K) proves zelta. Ir arī titāna, pallādija un sudraba laulību gredzeni.
  2. Schalins gredzeni ir pieejami dažādos izmēros (mēs nemainām izmēru, bet gan pasūtām tieši pēc Jūsu izmēra proporcijām);
  3. Pie mums birojā uz vietas apskatāmas 27 dažādas gredzenu kolekcijas no dažādiem stiliem, krāsām, materiāliem un cenu kategorijām;
  4. Schalins piedāvā pilnu servisu - gravējums no iekšpuses vai ārpuses, modeļu sakomplektēšana, dažādu dārgakmeņu pielāgošana modelim, individuālu gredzenu izveide uz bāzes modeļu pamata.
Pieteikšanās uz gredzenu apskati un laikošanu pie mums ofisā:
Rakstot: milestiba@milestiba.lv
vai
Zvanot: +371 27531155

„Kāzu Aģentūra” ir Schalins oficiālie pārstāvji Latvijā kopš 2007.gada.
Protams, gredzenus varat apskatīt arī mūsu mājaslapas sadaļā GREDZENI.
Gredzenus ir iespējams iegādāties arī līzingā. Sīkāk par to lasiet “Līzings gredzeniem”.

Mājaslapā esam izveidojuši atsevišķu sadaļu, kur apkopojam rakstus par laulību gredzeniem: „Raksti par laulību gredzeniem”.

Aicinām uz pasākumiem "Kāzu Aģentūra" ietvaros Maijā un Jūnijā: Lekcijas, atvērtās durvju dienas un diskusiju vakari pāriem, kuri plāno kāzas, kā arī vedējiem